Havo Notre Dame

“Na de bouwfase heeft VanderLinden bijna als vanzelfsprekend het onderhoud op zich genomen."

Havo Notre Dame

Sinds 2014 is Mignon Schoffelmeer verantwoordelijk voor de technische installaties bij Notre Dame. Zij vertelt over de bijzondere locatie waar de middelbare school staat, hoe het gebouw één is geworden met de omgeving en hoe duurzaamheid al vanaf het ontwerp een belangrijke rol inneemt.

“Het bijzondere aan deze school is dat het gebouwd is met respect voor de omgeving, omdat deze midden in de natuur staat. Duurzaamheid en ‘groen’ zijn belangrijke onderwerpen op onze agenda. Bij de keuze voor een installatiebedrijf is er dan ook gekozen voor een organisatie die hierin vooruitstrevend wilde meedenken,” legt Mignon uit.

“VanderLinden is vanaf de ontwerpfase betrokken geweest. Er is gekozen voor een broninstallatie als duurzame oplossing voor warmte- en koudeopslag. Daarnaast zijn de meeste installaties inpandig, zodat er een minimum van technische installaties op het dak te vinden is”. Mignon licht toe: “En daardoor is het dak letterlijk groen; naast de zonnepanelen zie je eigenlijk alleen nog de groene dakbedekking van mos en sedum wat past bij de wens om ons pand ‘op te laten gaan’ in de omgeving.”

“Na de bouwfase heeft VanderLinden bijna als vanzelfsprekend het onderhoud op zich genomen. Zij kennen de visie van de school en helpen pro-actief om duurzaamheid te bevorderen. Zo wordt de beheersing van ons klimaatsysteem door VanderLinden op afstand gedaan. Aanpassingen worden op die manier snel doorgevoerd (zonder dat daarvoor een busje hoeft langs te komen) en wordt er actief gestuurd op minder energieverbruik.”

Mignon besluit: “Het contact met VanderLinden ervaar ik als persoonlijk en vakkundig. VanderLinden ontzorgt mij echt. Niet alleen doordat zij onze visie weten te vertalen naar praktische, duurzame oplossingen, maar ook omdat zij mij inzicht geven in de conditionele staat van mijn gebouwgebonden installaties, door middel van een MJOP. Hierdoor heb ik grip op de kosten voor onderhoud, reparaties of eventuele vervangingsinvesteringen. Die combinatie maakt dat ik nog altijd tevreden ben over de samenwerking met VanderLinden.”

Lees meer ervaringen:

DHVM

"VanderLinden heeft ons geholpen om een optimaal binnenklimaat te bereiken met minder gebruik van fossiele brandstof."

First Crown

“Ik zocht partners waarop ik blindelings kon vertrouwen en ik was tevreden over de manier waarop VanderLinden het onderhoud aan de bestaande inst…

Goodman

“VanderLinden heeft met haar kennis op het gebied van toegangscontrole en beveiligingstechniek een complex vraagstuk opgelost.”

Kasteel Heeswijk

"VanderLinden denkt in mogelijkheden en komt met oplossingen die zo veel mogelijk rekening houden met het esthetisch karakter."

VDL Technics

"Bij VanderLinden kan ik rekenen op snelle en fijne communicatie. Zij werken volgens het principe ‘afspraak is afspraak’ en dat zie je bijvoorbee…

VINCI Energies Academy.nl

“Het contact met VanderLinden ervaren we als prettig en persoonlijk."

Onderhoud & beheer, Werktuigbouwkunde