MVO

MVO

 MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Onder MVO valt voor ons bijvoorbeeld duurzamer (zoals elektrisch) rijden, veilig werken door middel van safety coaching en de vitaliteit van onze medewerkers brevorderen (denk aan een sportschoolabonnement en vers fruit bij binnenkomst). Oftewel: een goede werkgever zijn. Daarnaast staat in ons Manifesto acht overtuigingen die ontleend zijn aan de doelstellingen van het Global Compact Verdrag van de Verenigde Naties, dat door VINCI werd ondertekend.

Manifesto

De acht gemeenschappelijke commitments uit het VINCI Manifesto zijn:

Ontwerpen en bouwen
Voldoen aan ethische principes
Naar een snellere milieutransitie
Deelnemen aan maatschappelijke projecten
Streven naar 100% ongevalvrij
Gelijkheid en diversiteit bevorderen
Duurzame loopbanen bevorderen
Delen in de voordelen van onze prestaties

Ecovadis Platinum

Daarnaast laat VINCI Energies zichzelf met al haar merken en business units toetsen op haar Corporate Social Responsibility beleid en aanpak in de operationele activiteiten. VINCI Energies, en daarmee ook VanderLinden, heeft een Ecovadis Platinum certificering toegekend gekregen.

CO2-prestatieladder

VINCI Energies in Nederland laat zich toetsen op haar CO2-beleid en aanpak. Hiermee heeft VINCI Energies, en daarmee ook VanderLinden, CO2-Prestatieladder niveau 5 behaald in 2023.

Beelife

Het gaat niet zo goed met de bij in Nederland en daarom werken wij al meerdere jaren samen met Beelife. Om de bijenpopulatie te versterken, staat in onze kantoortuin een bijenkast die aan zo’n 40.000 bijen onderdak biedt. Bijen zijn belangrijk omdat zij zorgen voor de bestuiving van gewassen. Driekwart van onze gewassen, zoals groenten, fruit, noten en koffie zijn afhankelijk van bestuiving. Bijkomend voordeel; in ruil voor huisvesting ontvangen wij honing en zelfs honingbier om met onze collega’s te delen.

Schone kilometers

Om onze afhankelijkheid van fossiele brandstof te verminderen en CO2 emissies te reduceren, vervangen wij onze bedrijfsbussen door Elektrische bussen. Deze worden van energie voorzien door Power+ Parking; ons laadpleinconcept met zelf opgewekte groene stroom.

Word jij onze nieuwe collega?  (8)