Kasteel Heeswijk

"VanderLinden denkt in mogelijkheden en komt met oplossingen die zo veel mogelijk rekening houden met het esthetisch karakter."

Kasteel Heeswijk

Hein van de Greef is huismeester bij Kasteel Heeswijk en verantwoordelijk voor het onderhoud aan de kasteeltuin en alle technische installaties in het kasteel, zoals de klimaatinstallaties, de beveiligingsinstallaties, het inbraakdetectiesysteem en de brandmeldinstallaties. Hij woont op een steenworp afstand van het kasteel, in de ‘tuinmanswoning’.

Hein vertelt: “Kasteel Heeswijk is een monumentaal en bijzonder pand, wat haar oorsprong vindt in het jaar 1080. Door de eeuwen heen is er veel ver- en bijgebouwd maar er is nooit rekening gehouden met brandveiligheid of vluchtroutes. Vandaar dat het nu bijzonder lastig is om te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving.”

Hij legt uit: “In sommige bijzondere ruimtes kan vanwege de monumentale onderdelen geen  rookmelder aan het plafond komen te hangen. In die ruimtes werken we met een aspiratiesysteem. Dit betekent dat er via een afzuiging lucht uit de ruimte wordt onttrokken, en langs een sensor wordt gestuurd. Hierdoor wordt in een vroeg stadium geconstateerd of er in de ruimte rook is en er eventueel een brand aan het ontstaan is.”

“VanderLinden denkt in mogelijkheden en komt met oplossingen die zo veel mogelijk rekening houden met het esthetisch karakter van het museale gedeelte.”

Hij vertelt verder: “De medewerkers bij VanderLinden hebben veel kennis van het kasteel, omdat zij al lange tijd betrokken zijn bij onderhoudswerkzaamheden. Deze langdurige relatie betekent veel voor mij, omdat zij de aard van het gebouw zijn gaan begrijpen.” Hein verduidelijkt: ”Alle werkzaamheden in en rondom het kasteel moeten zich aanpassen aan de activiteiten die er plaatsvinden. Het kasteel is als museum zes dagen per week opengesteld voor publiek. Naast rondleidingen voor bezoekers is er ook een brasserie, zijn er conferentieruimtes en heeft het een trouwlocatie. Ik vind het erg fijn dat VanderLinden meebeweegt met de gang van zaken en tijdens werkzaamheden zorgt voor zo min mogelijk verstoring hiervan.”

Hein besluit: “ik ben zeer tevreden over de samenwerking met VanderLinden. Ik besef dat het Kasteel een bijzonder pand is, en het een specifieke aanpak vereist. Maar door de kennis van het gebouw en de bestaande technieken in combinatie met een gedegen voorbereiding van de  werkzaamheden zorgt VanderLinden steeds voor een goed eindresultaat.”

Lees nog meer referenties:

DHVM

"VanderLinden heeft ons geholpen om een optimaal binnenklimaat te bereiken met minder gebruik van fossiele brandstof."

First Crown

“Ik zocht partners waarop ik blindelings kon vertrouwen en ik was tevreden over de manier waarop VanderLinden het onderhoud aan de bestaande inst…

Goodman

“VanderLinden heeft met haar kennis op het gebied van toegangscontrole en beveiligingstechniek een complex vraagstuk opgelost.”

Havo Notre Dame

“Na de bouwfase heeft VanderLinden bijna als vanzelfsprekend het onderhoud op zich genomen."

VDL Technics

"Bij VanderLinden kan ik rekenen op snelle en fijne communicatie. Zij werken volgens het principe ‘afspraak is afspraak’ en dat zie je bijvoorbee…

VINCI Energies Academy.nl

“Het contact met VanderLinden ervaren we als prettig en persoonlijk."

Onderhoud & beheer, Safety & security