Als geen ander weet Stefan hoe verantwoordelijkheid en eigen initiatief tot de beste resultaten leidt. Van een actieve betrokkenheid wordt tenslotte iedereen sterker. Stefans taken draaien voornamelijk om het ontzorgen van opdrachtgevers. “Hoofdtaak als werkvoorbereider maintenance is de coördinatie omtrent alles wat betreft onderhoud: rapportages maken en overleggen, jaarplanningen, inkopen van materialen, opvolgen van geconstateerde zaken zoals defecten”, vertelt hij. “Daarbij is het een must en vanzelfsprekend om de opdrachtgever goed aangesloten te houden. Zo ontstaat een duurzame band, gebaseerd op vertrouwen. De verantwoordelijkheid en de vrijheid om tactvol na te denken over hoe bepaalde zaken dienen te worden ingevuld maakt dit een erg leuke baan om met passie en gedrevenheid uit te voeren.”

Samenwerking door goede communicatie
Om welke klant het ook gaat, een goede onderlinge samenwerking is een must. Daar plukken tenslotte beide partijen hun vruchten van, aldus Stefan. “Het gaat in mijn werkzaamheden om grote klanten zoals Vanderlande, MBI of DAF. Dit betekent dat ik ook regelmatig op grote industriële sites te vinden ben: forse, bijzondere omgevingen zoals je ze wel eens in films ziet. Actieve betrokkenheid zorgt voor een fijne samenwerking met opdrachtgevers. Ik ben dan ook echt trots op de banden die worden gesmeed door goede, duidelijke communicatie.”

“Voor mij is het een must en vanzelfsprekend om de opdrachtgever goed aangesloten te houden.”

De samenwerking richt zich niet alleen naar buiten, ook andere organisaties binnen VINCI Energies spelen daarbij een voorname rol. “VINCI Energies is een merknaam met verschillende disciplines zoals Omexon, Axians en Actemium. Niet alleen is het ontzettend interessant om te zien wat zij doen, het is ook echt een kracht om samen opdrachtgevers te kunnen ontzorgen. Op die manier kunnen we echt het verschil maken.”


Krachtig verschil maken

Nieuwe ontwikkelingen op de voet volgen en daarop anticiperen is een belangrijk aspect van het werk. Ook op persoonlijk vlak word je daar goed in meegenomen, aldus Stefan. “Innoveren gebeurt continu, op het totale gebied. Daar ga je in mee. Je wordt hier van harte toegejuicht om jezelf te ontwikkelen. VanderLinden is een bijzondere en ruimdenkende organisatie die gehoor geeft aan goede ideeën en daarmee ondernemerschap en vrijheid in de hand werkt. De werksfeer daarbij is echt prettig, wat zorgt voor een goede samenwerking met leuke collega’s.”


Ook werken aan je loopbaan?

Geïnspireerd door het verhaal van Stefan? Bekijk of VanderLinden een vacature heeft die bij jou past. Je vindt ze op
onze Werken bij pagina.