Modulair duurzaam laadstation voor alle Nederlandse parkeerterreinen

Op zoek naar een slimme manier om je parkeerterreinen te verduurzamen? Het is vanaf nu mogelijk om je terrein om te toveren tot een duurzaam laadstation. Door de combinatie van bewezen technieken (elektrische laadpalen, zonnepanelen, windturbines en accu’s) en de koppeling met ons Energie Management Tool (EMT), bouwen we optimaal groene parkeerterreinen. Je boort hiermee meteen gratis nieuwe energiestromen voor je bedrijf aan. 

Transformatie tot groen laadstation 

Het modulaire, duurzame laadstation is een innovatie van VanderLinden. Bijna alle Nederlandse bedrijven zijn bezig om hun wagenpark te elektrificeren. Om dit voor elkaar te krijgen, installeren wij al vele jaren laadpalen bij organisaties. Dat zette ons aan het denken: wat als we het verduurzamen van het wagenpark breder trekken en meerdere bewezen technieken inzetten voor de verduurzaming van complete parkeerterreinen? 

Een oplossing voor grote en kleine bedrijven 

Uiteindelijk is het groene laadplein ontwikkeld. Hierbij plaatsen we elektrische laadpalen, zonnepanelen, windturbines én/of accu’s op parkeerterreinen. Bovendien koppelen we er onze EMT aan. Deze mooie oplossing ligt voor alle bedrijven binnen handbereik, hoe groot of klein je parkeerterrein ook is. Omdat niet iedere techniek voor ieder bedrijf en voor iedere parkeerplaats geschikt is, ontwikkelden we een modulair en schaalbaar systeem.  

Parkeerplaats op maat

De stappen die komen kijken bij het aanleggen van je modulaire laadplein? Eerst en vooral luisteren we naar je wensen. Research is belangrijk. We kijken bijvoorbeeld wat de zon voor je kan betekenen en of er plek is voor een carport met zonnepanelen. We meten of het zin heeft om gebruik te maken van een windturbine. Wat betreft het energie-opslagsysteemm van de zonne-energie zorgen we voor de juiste accu én dat iedere opgewekte kWh ook zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt. Kortom: we kiezen voor de modules die jou het meeste opleveren.

Totale ontzorging

Als we een ‘go’ hebben voor het nieuwe laadplein, gaan we met de bouwvergunningen en het bodemonderzoek aan de slag. Daarna volgen de aansluiting en inbedrijfstelling. Kortom: we regelen alles van A tot Z. Ook goed om te weten: als het slimme laadplein in gebruik is, zijn we 24/7 bereikbaar voor storingen. 

Duurzaam in het kwadraat 

Het laadstation is hét toonbeeld van duurzaam ondernemen. Je beschikt over een groene parkeerplaats, de gereden kilometers leveren geen CO2-uitstoot en je kunt je totale energieprijzen in de hand houden. Het is ook een slimme manier om netcongestie te omzeilen. Op het moment dat het jou (prijstechnisch) uitkomt, kun je de zelf opgewekte energie gebruiken voor onder andere airconditioning, netverlichting en terreinverlichting.  

Circulair parkeerterrein 

Al met al is het laadstation een snelle en behapbare manier om aan je eigen én overheidsdoelstellingen op het gebied van duurzaamheid te voldoen. Het is zelfs mogelijk om het laadstation circulair te maken. Mocht je bedrijf verhuizen, dan verhuist dit systeem gemakkelijk met je mee. 

Power+ Laadpaal (AC+DC):

Deze slimme laadpalen op je groene parkeerplaats leveren op het meest gunstige moment groene stroom aan auto’s en vrachtauto’s. Hierbij zal op intelligentie wijze rekening gehouden worden met het historisch laadprofiel van de gebruiker. Zo ontstaat er een optimale verdeling van het energieverbruik en worden pieken voorkomen.

Power+ SolarCarport Laadpunten (AC+DC): 

Deze slimme zonnecarports leveren dubbel energie. In combinatie met de laadpalen en de EV laadinfrastructuur maak je een duurzaam statement richting de buitenwereld. De Solarcarport geeft ook het Energielabel van uw pand een boost. 

Power+ Solarcarport Accu: 

De energie die via de salar carport vrijkomt, kan meteen gebruikt worden of worden opgeslagen in de accu. Vanzelfsprekend zijn de laadpalen onmisbaar.  

Power+ Cloud Energie Management Tool: 

Je hebt via het slimme laadplein de beschikking over meer energie. Niet enkel voor laadpalen, maar voor uw gehele pand.  Monitoring van eigen opwekking, monitoring van (hoofd)aansluiting, sturing en monitoring accu en volledig laadpaal management.

Power+ Windmolens met Accu:  

De windmolen levert groene energie op tegen een lage prijs per kWh; de elektrische energie wordt of meteen gebruikt of opgeslagen in de accu.

Power+ voor je bedrijfspand:

Dat is handig: de zelfopgewekte energie via het laadplein kan ergens anders binnen het bedrijf ingezet worden. Power+ Cloud organiseert het energiemanagement van je locatie als geheel – inclusief je laadpunten, stationaire batterij, zonne-energie én de netaansluiting. 

Netcongestie / Energietransitie: 

Met de zelfopgewekte opgeslagen energie kun je netcongestie omzeilen. Op het moment dat het jou uitkomt, kun je deze energie gebruiken voor onder andere airconditioning, netverlichting en terreinverlichting. 

Neem contact op met Alex Pols of vul het contactformulier in: