Investeren in elektrische laadinfrastructuur

Investeren in je eigen elektrische laadinfrastructuur is een beter idee dan ooit. E-mobility neemt nog steeds een vlucht, je behaalt op weinig plekken binnen je bedrijf zoveel CO2-winst als met de verduurzaming van je wagenpark en er zijn allerlei regelingen om te verduurzamen. Bovendien zijn laadpalen vanaf 2025 verplicht als je meer dan twintig parkeerplaatsen hebt. Genoeg redenen dus om je pijlen te richten op je eigen laadplein en laadpalen.   

Waarom nu het moment is om te investeren in elektrische laadinfrastructuur

  • Het aanleggen van een elektrische laadinfrastructuur levert je een C02-winst op die je op weinig andere plekken binnen je bedrijf kunt behalen.
  • Een laadplein is een erkende energiebesparende maatregel richting de overheid.
  • Er zijn allerlei regelingen om je wagenpark te verduurzamen; voor volledig elektrische auto’s betaal je bijvoorbeeld geen bpm.
  • Door zelf een laadplein te hebben, kun je je eigen energiestromen managen.
  • Je bent met een eigen laadplein niet meer afhankelijk van je contractuele vermogen.
  • Met de opkomst van milieu zones zorg je via een laadplein voor zekerheid binnen je bedrijf.

De opkomst van elektrische voertuigen

Elektrische voertuigen zijn er om te blijven. Dit heeft alles te maken met een groot milieubewustzijn. De aarde warmt op en dus kunnen we het ons niet meer veroorloven om nog meer CO2 de lucht in te pompen. Ook is er sprake van een technologische vooruitgang: de kwaliteit van elektrische auto’s neemt toe, bijvoorbeeld door een grotere actieradius. Als we het hebben over auto’s van de toekomst, dan is elektrische mobiliteit een zekerheid. Vandaar dat de overheid hier op inzet via subsidies, belastingvoordelen en investeringen in laadinfrastructuur.   

De groei van de elektrische automarkt

Daar waar eerst vooral het zakelijke verkeer elektrisch reed, zie je nu ook een flinke toename van particulieren die in elektrische auto’s rijden. Ook het vrachtverkeer is flink aan het elektrificeren. Resultaat van de groei is dat er steeds meer laadvoorzieningen nodig zijn, zowel thuis als op kantoor

De rol van duurzaamheid en milieu

Er is een groot maatschappelijk motief om te verduurzamen. Dat heeft alles met het milieu en de opwarming van de aarde te maken. Bedrijven worden aangespoord om hun CO2-uitstoot te verminderen; elektrificatie van het wagenpark draagt hieraan bij. Vandaar ook de eisen van de overheid: vanaf 2025 zijn laadpalen verplicht bij alle bestaande bedrijfspanden met meer dan twintig parkeerplaatsen. Bij nieuwbouw of verbouwing van je pand zijn laadpalen nu al verplicht.  

De voordelen van investeren in laadinfrastructuur

Denk economisch, duurzaam én sociaal. Je bespaart niet alleen door een duurzaam laadplein aan te leggen, maar je maakt hiermee ook een duurzaam statement richting de buitenwereld. We zetten hier enkele voordelen van een laadplein voor je op een rij: 

Kostenbesparing op de lange termijn

Je kunt via het laadplein op het meest gunstige moment groene stroom aan auto’s en vrachtauto’s leveren. Het is een simpele optelsom: alle energie die je zelf opwekt, hoef je niet te kopen. Via het laadplein kun je de energiestromen binnen je bedrijf monitoren en sturen. Hoe beter je dit doet, des te meer besparingen je op de lange termijn realiseert.

Technologische vooruitgang en betrouwbaarheid

De markt rondom de inrichting van elektrische laadinfrastructuur groeit hard. Natuurlijk wil je er dan zeker van zijn dat je kwaliteit in huis haalt. Wij testten alle merken en maakten een selectie van laadpalen met een uptime boven de 99%. Een betrouwbaar laadplein is via ons verzekerd: we zorgen ook voor borging, monitoring, onderhoud en service van je laadinfrastructuur.

Toekomstbestendigheid van je wagenpark

Door een laadplein aan te leggen, werk je aan een duurzame toekomst van je wagenpark en bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een ontwikkeling als vehicle-to-grid. Hoe ga je hier als ondernemer mee om en zet je hier nu al op in? We kunnen ons voorstellen dat dit een lastig vraagstuk is. Maar hier heb je meteen een voordeel van het laadplein te pakken. Het laadplein is modulair. Dat betekent dat je klein kunt beginnen om je laadplein op een later moment uit te breiden.

Innovaties in laadtechnologie

Als je investeert in een laadplein, dan wil je beschikken over technologie waar je nog vele jaren mee vooruit kunt. Wij garanderen slimme laadtechnologie. We koppelen het laadplein bijvoorbeeld aan een Energie Management Tool (EMT). Zo kun je je energiestromen managen. Je bent in staat om het verbruik en de opwekking van energie te spreiden en voorkomt pieken. Gaat er bijvoorbeeld zonnestroom naar een medewerker die nog de hele dag op kantoor is, of voorzie je een leverancier snel van energie?

Het Power+ Parking laadplein; wat gaan we doen?

We bouwen je huidige parkeerplaats om naar een laadplein met laadpalen: het Power + Parking laadplein. Zo kun je op het meest gunstige moment groene stroom leveren aan auto’s en vrachtauto’s. We plaatsen een accu, zodat je hier je overtollige energie in kunt opslaan en op een later moment kunt inzetten. De koppeling aan een Energie Management Tool (EMT) maakt je laadplein compleet. Je bent hiermee in staat om je energiestromen te sturen en monitoren.    

Voordelen van het Power + Parking laadplein

Via dit laadplein wek je groene stroom op én heb je zelf de regie over je energiestromen. De laadpalen, accu en het managementsysteem resulteren in een innovatief laadplein waar je alle kanten mee uit kunt. Groot voordeel is dat het om een modulair laadplein gaat. Maatwerk verzekerd dus. We bouwen een laadplein dat op dit moment bij je past, maar wel met het oog op de toekomst.  

Nu is het moment om te investeren in een groene toekomst

Wil je geen zorgen hebben over hoge energie-, brandstofprijzen, netcongestie, laadstress en duurzaamheidseisen vanuit de overheid? Dan is je eigen laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen ideaal. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Maak een afspraak en we creëren de voor jouw economisch meest aantrekkelijke laadinfrastructuur.  

Robbert helpt je vooruit!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.