Duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit

Als bedrijf krijg je meer en meer te maken met het thema duurzame mobiliteit. In dit licht eist de overheid vooral dat je CO2-uitstoot de komende jaren omlaag gaat. Dus: wat als je die grijze parkeerplaats nu eens ombouwt naar een intelligent Power + Parking laadstation? Wat is hiervan de impact op duurzame mobiliteit binnen jouw bedrijf?

Wat is duurzame mobiliteit?

Laten we voorop stellen: om vervoer kunnen we niet heen; het maakt deel uit van ons dagelijkse leven. Maar als we onszelf dan vervoeren, laten we dat dan zo duurzaam mogelijk doen. Als we streven naar mobiliteit met zo min mogelijk impact op het milieu, is er minder CO2-uitstoot. Vandaar de opkomst van elektrische auto’s. Schone brandstof neemt het zo over van fossiele brandstoffen. Maar ook allerlei randzaken rondom vervoer dragen bij aan meer duurzame mobiliteit. Al ooit gedacht aan het ombouwen van je grijze parkeerplaats naar een intelligent Power + Parking laadstation? Een ding is zeker: hiermee neemt de duurzame mobiliteit binnen je bedrijf een enorme vlucht.

Waarom is duurzame mobiliteit belangrijk?

De Nederlandse overheid heeft als doel om de CO2-uitstoot in Nederland met 55% te verminderen als je het vergelijkt met 1990. De Europese Unie spreekt in 2050 zelfs over 60% minder uitstoot door transport. Hierdoor gaat ondernemen (en de rol van duurzame mobiliteit hierin) in 2050 er heel anders uitzien. Niet voor niets ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Duurzame mobiliteit vervult hierin een sleutelrol. Logisch: omdat mobiliteit één van de grootste milieuvervuilers is, is hier grote winst te behalen. De wens? Dat er in 2050 geen voertuigen meer rijden op fossiele brandstoffen. En dat alles rondom mobiliteit op een duurzame manier georganiseerd is. Daarom zijn in 2025 laadpalen bijvoorbeeld verplicht bij alle bestaande bedrijfspanden met meer dan twintig parkeerplaatsen. Bij nieuwbouw of verbouwing van je pand zijn laadpalen nu al verplicht.

Welke uitdagingen zijn er voor bedrijven?

Dat doe je niet zomaar: duurzame mobiliteit aanpakken binnen je bedrijf. Er zijn wat dat betreft zeker obstakels te overwinnen. Denk bijvoorbeeld aan:

 

  • De kosten die bij de duurzame transitie komen kijken;
  • Het opzetten van een laadinfrastructuur die bij je bedrijf past;
  • Het steeds weer aanpassen aan de veranderende milieuregels;
  • De vraag hoe je het beste aan overheidsmaatregelen voldoet;
  • Het invoeren van nieuwe technologieën en oplossingen binnen je bedrijf.

 

Daarom is het ook zo belangrijk om je te laten adviseren door experts en een duidelijk stappenplan te hebben. Zo laat je je transitie naar duurzame mobiliteit soepel verlopen.

Power + Parking: een oplossing voor duurzame mobiliteit

Wat houdt deze oplossing in? We transformeren je gewone parkeerplaats in een overdekte carport met zonnepanelen. Zo kun je op het meest gunstige moment groene stroom aan auto’s en vrachtauto’s leveren. We plaatsen een accu, zodat je hier overtollige energie in kunt opslaan en in kunt zetten wanneer je deze nodig hebt. De koppeling aan een Energie Management Tool (EMT) maakt je Power + Parking laadplein compleet. Je bent hiermee in staat om je energiestromen te sturen en te monitoren.

Heel veel elektrische kilometers en extra kWh

Wist je dat zestien parkeerplaatsen onder Power + Parking je jaarlijks zo’n 56.000 kWh en 300.000 elektrische kilometers opleveren? Kortom: hiermee heb je qua CO2-uitstoot een doeltreffende energiebesparende maatregel richting de overheid in handen.


Positieve impact op je bedrijfsvoering

En trouwens: niet alleen qua duurzame mobiliteit zet je met dit laadplein flinke stappen vooruit. Door het slimme energiemanagementsysteem omzeil je ook nog eens netcongestie en ben je minder afhankelijk van je energieleverancier. Je bent namelijk zelf in staat om je stroomvoorziening te sturen en monitoren. Dat doe je op een manier die precies bij je bedrijfsvoering past.

Robbert helpt je graag vooruit!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.