Wat is het Power+ Solar Carport?

Dit is een parkeer- en laadplein waarmee je duurzaam aan de weg timmert. We transformeren je gewone parkeerplaats in een overdekte carport met zonnepanelen. Hiermee voorzie je niet alleen elektrische auto’s van schone brandstof; je slaat overtollige energie in een accu op, zodat je deze inzet waar en wanneer je deze nodig hebt. Hiermee heb je een doeltreffende energiebesparende maatregel richting de overheid in handen. Je omzeilt ook nog eens netcongestie en bent minder afhankelijk van je energieleverancier. Win-win-win dus, deze Power+ Solar Carport.

Power+ Solar Carport Laadpunten (AC+DC)

De Solar Carport maakt optimaal gebruik van zonne-energie en zet deze om in groene stroom. Hier voegen we laadpalen en de inrichting van de laadinfrastructuur aan toe. Je krijgt bijvoorbeeld hard- en software om het laadproces te optimaliseren en te monitoren. Het gaat ons namelijk niet alleen om het opwekken van duurzame energie, maar ook om het slim inzetten ervan.

De mogelijkheden van een Solar Carport

We bouwen een carport die past bij je wensen en mogelijkheden. Het maakt niet uit of je de beschikking hebt over een kleine of grote parkeerplaats; het systeem is modulair en schaalbaar. Onderstaand meer over de basisonderdelen van je duurzame parkeerterrein.

Power+ Solar Carport Accu

Dit is de accu die niet alleen je parkeerplaats, maar je hele bedrijf dient. De energie die via de Solar Carport vrijkomt, hóeft namelijk niet meteen gebruikt te worden voor duurzame kilometers. De energie kan ook opgeslagen worden in de accu. Door hier een energiemanagementsysteem aan te koppelen, kunnen we de stroom meten, analyseren, regelen, sturen en afgeven. Er wordt rekening gehouden met onder andere weersomstandigheden, energieprijzen en algoritmes. Deze data maakt het mogelijk om energie af te geven aan wie de energie op dat moment het hardste nodig heeft. Misschien is dat de auto van een gast die slechts een uurtje op bezoek is. Maar misschien is er een onvoorziene situatie op kantoor en moet daar nu meer energie naartoe.

Je hebt geen fossiele brandstoffen meer nodig. De opgewekte zonnestroom zet je direct om in duurzame kilometers. De energie die je over hebt, wordt via de accu en het energiemanagementsysteem op het juiste moment en op de juiste plek ingezet om je pand te verwarmen, te verkoelen of te verlichten. En verlaagde CO2-footprint is het resultaat.

Simpel: alle energie die je opwekt, hoef je niet te kopen. Zo heb je controle over je energieprijs en ben je minder afhankelijk van het elektriciteitsnet. Met een eigen accu hou je alles nog meer in eigen hand. Je omzeilt netcongestie en kunt zelfs energie aan de netbeheerder verkopen als je de accu ook voor je omgeving openstelt.

Het is misschien niet het belangrijkste argument, maar het is wél handig: je auto’s staan onder een afdak. Via een Solar Carport maak je als bedrijf bovendien een duurzaam statement: je laat zien je verantwoordelijk te voelen voor je omgeving. Denk alleen al aan de verminderde CO2-uitstoot die je via het laadplein afdwingt. En dan kunnen we het parkeerterrein esthetisch ook nog eens zo bouwen dat het één is met de natuur.

Veel bedrijven kunnen niet groeien, omdat er in Nederland een jarenlange wachttijd is voor de aansluiting van een warmtepomp. Waarom dan niet het heft in eigen hand nemen en je parkeerplaats verduurzamen? Zo heb je de beschikking over meer energie voor eigen gebruik. Hiermee omzeil je beperkende netcongestie.

Daarom kies je voor een Solar Carport bij VanderLinden

Omdat je dan zeker bent van een modulair laadplein dat bij je huidige bedrijf en je toekomst past. We installeren al vele jaren laadpalen bij organisaties. Dat zette ons aan het denken: wat als we het verduurzamen van het wagenpark breder trekken en meerdere bewezen technieken inzetten voor de verduurzaming van complete parkeerterreinen? Ons doel is helder: meer duurzame energie die je binnen je bedrijf, op je parkeerterrein en op de weg inzet.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Email*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.